منشور اخلاقی دبیرستان پیشگام

دبیرستان و پیش‌دانشگاهی پیشگام

منشور اخلاقی دانش‌آموزان دبیرستان پیشگام

دانش‌آموز گرامی

جامعه‌ی آموزشی به دلیل برخورداری از جایگاه رفیع و اثرگذار خود مسئولیت و رسالتی بس سنگین و خطیر دارد و لازم است با اتکال به خداوند متعال و در پرتو علم و ایمان و تلاش جمعی در مسیر تحقق آرمان‌های بلند انسانی ـ اسلامی گام بردارد.

دانش‌آموز عزیز

انتظار جامعه از شما به عنوان نسل پویا و بالنده و آینده‌سازان شایسته این است که در عین نشاط و سرزندگی و با حفظ روحیه‌ی جستجوگری و حقیقت‌طلبی، با رعایت کامل شئونات اخلاقی و احترام به کرامت انسانی، وقار، متانت و آراستگی و پوشش ساده و در خور، جایگاه و موقعیت خود را حفظ نموده و در ایجاد محیطی امن و پویا و معنویت و محبت مبتنی بر باورها و اعتقادات، هماهنگ با فرهنگ اصیل ایرانی اسلامی کوشا باشید.

1. ارتباط دانش‌آموزان با کلیه‌ی عوامل، اعم از دبیران، کارکنان و دانش‌آموزان باید همراه با رعایت ادب، فروتنی و اخلاق و آداب انسانی باشد.
  2. باید به موقع در کلاس‌های آموزشی حاضر شده و آماده‌ی حضور دبیر در کلاس باشند و از خوردن و آشامیدن در کلاس جداً خودداری نمایند.
  3. نحوه‌ی حضور در کلاس‌های درس(نحوه‌ی سخن‌گفتن، نشستن و . . .) باید متناسب با شأن یک دانش‌آموز، موقر و مؤدبانه باشد.
  4. جویدن آدامس و استفاده از تلفن همراه در محیط مدرسه مجاز نمی‌باشد.
  5. از ایستادن در پیاده‌رو و جلوی درب ورودی هنگام صبح و پس از تعطیل‌شدن مدرسه خودداری کند.
  6. حرکت خود را از منزل به گونه‎‌ای تنظیم کنیم که پیش از زنگ صبحگاه در مدرسه حضور یابیم.
    پس از رفتن دبیران به کلاس، اجازه‌ی ورود به آن را نخواهیم داشت.
  7. لوازم یا وسایل غیر آموزشی (نشریات، CD، تلفن همراه، فلش، وسایل گران‌قیمت مانند گردنبند و انگشتر و...) با خود نیاوریم.
  8.  قبل از صبحگاه، برای گذاشتن کیف، لباس و یا ظرف غذا، وارد کلاس نشویم.
  9. هنگام صبحگاه، به آیات قرآن و سخنان مسؤلان مدرسه گوش فرا دهیم. با یکدیگر حرف نزنیم.
  10. در حفظ نظافت محیط مدرسه کوشا باشیم.
  11. هنگام بازی و فعالیت ورزشی، برای مراعات همسایگان، احساسات خود را کنترل کرده و از هورا کشیدن، سوت‌زدن و دست زدن و . . . خودداری کنیم.
  12. در ساعت درسی از کلاس خارج نشویم.
  13. نگام خرید از بوفه، نوبت را رعایت کنیم.
  14. زنگ‌های تفریح، برای نشاط بیشتر و رفع خستگی است. از شوخی و دویدن‌های بی‌مورد خودداری نماییم.
  15. برای گرفتن یا تحویل‌دادن کتاب‌های امانتی، در زنگ تفریح دوم به کتابخانه مراجعه نماییم.
  16. کتاب‌های امانتی را تمیز نگاه داریم. داخل آن‌ها چیزی ننویسیم. و به موقع باز گردانیم.
  17. زنگ تفریح ظهر، سالن فقط برای برپایی نماز جماعت است. ساعت 7 صبح روزهای سه‌شنبه در نمازخانه مراسم زیارت عاشورا برگزار می‌باشد.
  18. جهت برپایی هرچه باشکوه‌تر نماز جماعت اهتمام ورزیم.
  19. حتی‌الامکان، نماز را به صورت جماعت برگزار نماییم.
  20. در روزهای آزمون جای صندلی یا نیمکت خود را تغییر ندهیم.
  21. در جلسه‌ی آزمون هیچ‌گاه از ماشین حساب، خط‌کش، لاک سفید، پاک‌کن و چیز های دیگر متعلق
    به این و آن، استفاده نکنیم.(فقط وسایل شخصی)
  22. پس از خروج از جلسه‌ی امتحان هر گونه تجمع یا صحبت در راهرو خودداری نماییم.
  23. در اتاق‌های اداری، بدون دلیل و کار خاص، وارد نشویم.
  24. بدون دلیل موجه، غیبت نکنیم. به ویژه روزی که بین دو تعطیلی قرار گرفته است، اجازه نگیریم.
    برای شرکت در عروسی اطرافیان یا بازگشت ایشان از سفر حج و امثال آن اجازه نگیریم. هیچ‌گاه برای گرفتن مرخصی در روز قبل از تعطیلات نوروز یا فردای تعطیلات (14 فروردین)، به مسوولان مدرسه مراجعه نکنیم.
  25. لباس ساده برتن داشته باشیم. بدون یقه یا نوشته‌دار نپوشیم. با جوراب به دبیرستان بیاییم.
    با کفش یا لباس گران قیمت به مدرسه نیاییم. وسایل زینتی(گردنبند، مچ بند، انگشتری و ...) همراه نیاوریم. در فصل سرما از کلاه معمولی (و نه تیپ‌زنی) استفاده کنیم.
  26. موهای سرمان را به شکل ساده و یک اندازه اصلاح کنیم. ژل و آب به آن‌ها نزنیم. خط ریش ساده داشته باشیم. ریش و موهای صورت را نیز به شکل معمولی اصلاح کنیم.
  27. دانش‌آموزانی که از سرویس استفاده می‌کنند  و یا پدر و مادر به دنبالشان می‌آیند از توقف در جلوی مدرسه اکیداً خودداری نمایند.

ضمناً پیشنهادات و انتقادات دانش‌آموزان با موضوعات ذیل سرلوحه‌ی کار مسئولان دبیرستان می‌باشد

حمایت از طرح، ایده و اختراعات دانش‌آموزان.

شناسایی دانش‌آموزان با استعداد و نخبه.

معرفی دانش‌آموزان صاحب طرح و ایده.

پل ارتباطی شورای تعامل و تبادل دانش‌آموزی.

بررسی مسائل و مشکلات دانش‌آموزان.